Wednesday, 24 July 2019

خواص ویتامین C- کمبود، عوارض، طرز مصرف، سلامت پوست و نکات مهم

ويتامين C يک ويتامين محلول در آب است که به عنوان اسيد آسکوربيک هم شناخته ميشود. ويتامين C براي رشد طبيعي و حفظ سلامت بدن حياتي است. ويتامين C به عنوان آنتي اکسيدان طبقه بندي شده و عملکرد اصلي آن تقويت سيستم ايمني بدن است. اين ويتامين براي رشد و ترميم سلول ها و بافت هاي بدن هم مورد نياز است. ويتامين C از توليد رباط ها، کلاژن و رگ هاي خوني پشتيباني مي کند. همچنين به ترميم و حفاظت از استخوان ها و دندان ها کمک ميکند. علاوه بر اين، بدن را در برابر بسياري از بيماري ها مانند سرماخوردگي، مشکلات قلبي، فشار خون بالا، آرتروز، آسم و انحطاط ماکولا که مربوط به سن است محافظت مي کند. اين ويتامين براي جذب آهن هم مورد نياز است.

علائم کمبود ويتامين C چيست؟

علائم و نشانه هاي کمبود ويتامين C عبارتند از:
  • مشکلات لثه
  • از دست دادن دندان
  • خستگي
  • کاهش توانايي مبارزه با عفونت ها
  • افزايش کبودي يا خونريزي
  • ورم مفاصل
  • ريزش مو
  • خونريزي بيني
کمبود شديد ويتامين C، اسکوربورد ناميده ميشود.

غذاهاي سرشار از ويتامين سي

1- ميوه پاپايا

پاپايا داراي 62 ميلي گرم ويتامين C در هر 100 گرم است که 75 درصد از نياز روزانه بدن را تامين مي کند. پاپايا به عنوان ميوه فرشتگان شناخته مي شود و ميزان زيادي ويتامين A، کلسيم و پتاسيم دارد. علاوه بر اين حاوي بتاکاروتن، فوليت، فيبر، منيزيم و پروتئين است. همچنين کالري بسيار کمي دارد و حاوي کلسترول نيست.
اگر پاپايا بخش اعظمي از رژيم غذايي شما را شامل شود مي تواند در برابر بيماري هاي قلبي از شما محافظت کند، هضم را بهبود بخشد، از بينايي تان محافظت کند، آرتروز را درمان کند، پوست و مو را تغذيه کند، سيستم ايمني را تقويت کند، وزن تان را کاهش دهد، از سرطان جلوگيري کند و علائم پيري زودرس را هم کاهش دهد.
  • از پاپايا به عنوان ميوه و آبميوه مي توانيد لذت ببريد يا آن را روي سالادتان بريزيد.
  • حتي پاپاياي سبز و نارس را مي توانيد سرخ کنيد و فريز کنيد و در سوپ استفاده نماييد.
  • نکته: اگر باردار هستيد و يا زياد دچار آلرژي مي شويد از خوردن پاپايا اجتناب نماييد.
...
ادامه مطلب را با کليک بر روي لينک زير بخوانيد:

No comments:

Post a Comment